RSS Feed

Exhibition Road Competition

15/10/2010 by architectural competitions

The Victoria and Albert Museum wishes to create a major new gallery with the capacity to deliver its high-profile programme of temporary exhibitions, a new museum entrance and a courtyard to create an informal and inviting relationship with Exhibition Road.

The gallery, providing approximately 1500m2 of relatively uninterrupted (column-free) exhibition space, will be formed below street level, on the only undeveloped site in the Museum. Above the gallery there will be a new external courtyard-style space, linking the V&A to Exhibition Road through Sir Aston Webb’s historic arched stone screen and creating a new entrance into the museum. The new courtyard will need to be flexible so that the space could be used for installations, performances, for events or a cafe.

http://www.malcolmreading.co.uk/vanda


No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.